Wij waren er toch op Koningsdag!!

Koningsdag vierden we dit jaar op het virtuele dorpsplein. We traden op in klein comité (op veilige afstand van elkaar) voor de camera.

Oranjebittertje erbij, tompouce, biertje. Kleed je in het oranje en misschien win je wel een prijs. Bekijk je mede-toeschouwers en stuur ze een berichtje. Of richt je camera op je vrijmarktkleedje en probeer zo toch je handel kwijt te raken. En daarna lekker meedeinen met De Maxima's!

En dat zag er leuk uit! Gezellig bij Robin in het café.

Maar volgend jaar liever weer met jullie op het plein.

BABET HELPT

En we hadden een hulplijn voor de installatie van Zoom. Handig zo dochter die weet hoe het moet!

Grafzerkgrijze treurnis

Ons protestnummer over de verdozing van de Harnaschpolder. Grafzerkgrijze treurnis. Even oefenen maar dan krijg je het je strot wel uit! Ook goed voor scrabble.

Twéé protestsongs.


Zondagmiddag 19 januari speelden De Maxima’s in de Kickerthoek al hun lokale nummers. Speciaal voor dit optreden hebben ze twéé protestsongs geschreven.

Het eerste lied gaat over de ‘verdozing’ van de Harnaschpolder. De lukraak neergekwakte bedrijfshallen zijn de band een doorn in het oog. Zelf spreken ze van ‘grafzerkgrijze treurnis’. Om vervolgens te zingen ‘Wie roept er ho in Cittaslow?!’.

En omdat ze toch zo lekker bezig waren hebben De Maxima’s ook een nieuw nummer gemaakt over het Centrumplan dat de gemoederen in het dorp al jaren bezighoudt. ‘Het gat van het Den Hoorn’ is de titel en verwijst naar het braakliggende stuk land waar het allemaal om te doen is.

‘Het maakt ons allang niet meer uit wie er gelijk heeft in de twist tussen projectontwikkelaar en gemeente’, aldus de band. ‘Dat weten ze zelf ook allang niet meer, maar laten ze iets doen! Sla ze met de koppen tegen elkaar totdat ze met een oplossing komen. En bouw dat gat vol. Of, vergeet anders dat hele plan, maai het gras en zet er een leuke muziektent neer. Het Maxima Muziekpaviljoen. Spelen wij er op zondagmiddag een moppie’.

Zondag 19 januari was in een overvolle Kickerthoek de première onze protestsongs. Hier Het gat van Den Hoorn. De tekst is niet zo ingewikkeld, dus zo mee brullen. Schreeuw het er maar lekker uit, die frustraties!

En de WOS kwam voor een opname met interview tijdens de opnames door Will Keeris.

Paginabrede wereldfaam!

Goh zeg! Stonden we op maandag zomaar over 2 pagina’s te stralen in het AD!

Lees hier het hele verhaal.

WOS Songfestival

Hier ons nummer Als het allemaal weer kan voor de WOS Songfestival Challenge. We waren toe aan een mooi lied. De jury heeft al haar stem laten gelden en was enthousiast over ons lied. En dat terwijl de commentaren niet mals waren. Bekijk de uitzending met de jury.

Bekijk onze promo voor het WOS Songfestival.

De Schakel van 14 mei.

Onze Rob was WOS Radio. Mocht je nou echt álles willen weten over ons nummer dan kan je nog naar het radiointerview met onze Robbie luisteren. Maar alleen als je echt niks te doen hebt. Haha. 5 minuten en je weet hoe het zit met die strepen op het asfalt.

Voor de facebookgebruikers hadden we nog een kleine prijsvraag waarmee je een eigen lied kon winnen. Zie hier het lied waarmee we de winnaar verrasten.

Stoer zag het er wel uit in De Dorpshoeve te Schipluiden. Samen met Ignition en Lex & The Girls.

Op naar de volgende 40 jaar.

40 JAAR DORPSHOEVE

Buiten was het stil en het stormde maar binnen was het warm en kon je genieten van de Maxima's die zongen de onvergetelijke liedjes van Annie M.G. Schmidt. Er werd uit volle borst meegezongen.

Zondagmorgen in de Kickerthoek. Toen wisten we nog niet dat het wel weer een tijdje ging duren voor we weer los mochten.

ANNIE MG!

Eind juli konden we eindelijk weer eens op 1,5 meter spelen. Was ook gelijk weer voor het laatst. Bij brouwerij Thuis op het terras.